Ετοιμάστε ένα πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία γεύμα, για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπάρες για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο ή για να έχετε μαζί σας στη δουλειά, στον δρόμο, στα ταξίδια. Το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας!
- 150 γρ. χουρμάδες Βασιλικοί
- 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (για vegan εκδοχή)
- 50 γρ κράνμπερι
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. φιστίκια κελυφωτά χοντροκομμένα
- 50 γρ. φυλέ αμύγδαλο
- 50 γρ. ηλιόσπορους χοντροκομμένους
- 50 γρ. σουσάμι
- 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 160 γρ. νιφάδες βρώμης
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, λιωμένη σε μπεν μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Κόβουμε σε κομματάκια τους Βασιλικούς χουρμάδες και τους μπλεντάρουμε μέχρι να λιώσουν και τους τοποθετούμε σε ένα μπολ. Στίβουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες. Προσθέτουμε το μέλι (ή το σιρόπι αγαύης) και αναμειγνύουμε.
Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους βάζουμε στο φούρνο στους 180°C για 6 με 7 λεπτά. Όταν έχουν ψηθεί τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κράνμπερι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και την βρώμη. Έπειτα προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μείγμα μας.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά, ασκώντας πίεση με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι και κόβουμε κομμάτια της αρεσκείας μας. Διατηρούμε τις μπάρες στο ψυγείο για πιο συμπαγές αποτέλεσμα.
Wow, superb weblog structure! How long have you been running a blog for?
you made blogging look easy. The whole look of your website is great, as smartly as
the content! You can see similar here dobry sklep