Ξηροί Καρποί
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Under Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Liga Logia Etaireias, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Ένας αιώνας
Before Text Shape White, Ιωάννης ΧατζηαβραμίδηςΙΣΤΟΡΙΑΣAfter Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Under Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
1900 - 1923

Για την οικογένεια Χατζηαβραμίδη, όλα ξεκινούν στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας, το «πολίχνιον ευ συνωκισμένον, και χώραν ευτυχεστέρα έχον», με τη μεγάλη καρδιά της χριστιανικής του κοινότητας. Οι συνθήκες όμως αυτής της μικρής πολίχνης, οδήγησαν την οικογένεια Χατζηαβραμίδη να αναζητήσει μια νέα, καλύτερη ζωή στην Κωνσταντινούπολη των αρχών του 20ου αιώνα.
Στην Πόλη, σε αυτό το ζυμωτήρι των πολιτισμών Ανατολής και Δύσης, τα δύο τέκνα της οικογένειας αγάπησαν τα αρώματα και τη φιλοσοφία που έκρυβαν μέσα τους οι πολύτιμοι ξηροί καρποί, τα ζαχαρώδη, οι παραδοσιακοί χαλβάδες, τα λουκούμια και το βαθιά ριζωμένο στις γεύσεις του τόπου σουτζούκ λουκούμ.
Έτσι, από την επεξεργασία και την παραγωγή των προϊόντων αυτών, με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση στην τέχνη τους, η οικογένεια Χατζηαβραμίδη βάδισε στους δρόμους του εμπορίου, μαζί με τα πολύτιμα προϊόντα της. Σε αυτούς τους δρόμους που πάντα κάτεχαν και ξαναχάραζαν οι Έλληνες της Πόλης και ολόκληρης της Μικράς Ασίας.
Etaireia History, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης

1923 - 1976

Την τέχνη αυτή μετέφεραν με αγία προσήλωση και στη νέα πατρίδα της δεύτερης προσφυγιάς, στην Καβάλα του 1923. Η πολύτιμη παρακαταθήκη, που περνούσε από την παλιά στη νέα γενιά, το μεράκι και η αγάπη για την παράδοση, βρήκαν τη νέα τους στέγη στο πρώτο Εργαστήριο επεξεργασίας ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ, στην περιοχή της σημερινής Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας, εκεί που χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου της πόλης για το χονδρεμπόριο. Αλλά και στο κατάστημα λιανικής ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, στην οδό Ομονοίας, στον παλαιότερο και τότε λιθόστρωτο δρόμο του καθημερινού εμπορίου της πόλης, εκεί που τα αρώματα των προϊόντων έδεναν με τους ανθρώπους, την καθημερινότητα και την ιστορία τους.
Σε αυτά τα δύο σημεία χτυπούσε πλέον η καρδιά της παραδοσιακής τέχνης για την παρασκευή και την επεξεργασία μιας μεγάλης ποικιλίας Ξηρών Καρπών, Χαλβά, Μαύρου Χαλβά, Σπόρων, Παραδοσιακού Φύλλου Καταϊφιού, του περίφημου πολίτικου Σουτζούκ Λουκούμ, αλλά και της Μπόζα, του ιδιαίτερα θρεπτικού παραδοσιακού ποτού από κεχρί· όλα δικής τους αποκλειστικής παραγωγής, με 10 άτομα, τεχνίτες στο είδος τους, για προσωπικό.
Etaireia1923 1976, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης

1976 - 1998

Δύο γενιές πέρασαν μέσα από τα αρώματα, τις γεύσεις και την εμπορική άνθιση των πολύτιμων αυτών αγαθών στη νέα πατρίδα, την Καβάλα, ενώ ήδη και η τρίτη γενιά, ο Ιωάννης Χατζηαβραμίδης, γεννιόταν και μεγάλωνε μέσα στην πανδαισία εικόνων, αρωμάτων και γεύσεων της επεξεργασίας των ξηρών καρπών, αλλά και μέσα στην «τελετουργία» των εμπορικών συναλλαγών της καθημερινότητας.
Xatziavramidis 1976 99, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης

1998 - Σήμερα

Φύσει ανήσυχο και εμπορικό πνεύμα από παιδί, ο Ιωάννης παρατηρούσε, μάθαινε και αφομοίωνε κάθε ψηφίδα αυτού του πολύπλευρου κόσμου που είχε χτιστεί μέσα από την παράδοση, την τέχνη και το μεράκι δύο γενεών, κι έτσι, το 1998, ήρθε η στιγμή να χριστεί συνεχιστής αυτής της μακράς πορείας.
Με τον Ιωάννη, η πολύχρονη αυτή οικογενειακή παράδοση συναντά τη σύγχρονη εποχή, μέσα από σκληρή δουλειά και καινοτόμες ιδέες. Ζητούμενο πλέον είναι το πάντρεμα όλων αυτών των στοιχείων με τον σύγχρονο τρόπο ζωής του σήμερα και τις νέες διατροφικές ανάγκες.
Ο 21ος αιώνας έρχεται να επιβεβαιώσει την άνθιση τόσο στο λιανικό, όσο και στο χονδρικό εμπόριο. Έτσι, οι Ξηροί Καρποί Ιωάννη Χατζηαβραμίδη αποτελούν τη βασική επιλογή για ένα πλήθος επαγγελματιών στις κατηγορίες Εστίασης, Ξενοδοχείων και Ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα η εμπορική αναγνώρισή τους συνοδεύτηκε και από τη βράβευση της επιχείρησης για τη «Μακρόχρονη παρουσία και προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας».
Vraveusi Xatziavramidi, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης

ΣΗΜΕΡΑ
Under Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Μέσα από τις ποικίλες επαγγελματικές αναζητήσεις, το ακούραστο και ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα του Ιωάννη Χατζηαβραμίδη, με το βλέμμα στη σημερινή εποχή, τον οδηγεί να ανοίξει τις πόρτες και ενός άλλου, σύγχρονου τομέα, ο οποίος καθορίζεται από την προσέγγιση του ευ ζην και της ευεξίας, μέσα από τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Έτσι, με συνοδοιπόρο την σύζυγό του Ελένη Μακροπούλου, και με εφόδιο την εξειδικευμένη εμπειρία 16 ετών στον τομέα του αδυνατίσματος και της αντιγήρανσης, κάνουν την προσπάθεια να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή υγιεινής διατροφής, η οποία θα καθορίζεται μέσα από την αδιαμφισβήτητη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών.

Στο ίδιο σημείο, από όπου όλα ξεκίνησαν πριν από έναν αιώνα, η επιχείρηση «Ξηρών Καρπών ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙΔΗΣ» και οι άνθρωποί της παραμένουν πιστοί στην παράδοση και στις αξίες, και σας καλωσορίζουν στη σύγχρονη εποχή των νέων διατροφικών αναζητήσεων, μέσα από το πάντρεμα των πέντε αισθήσεων με τη φιλοσοφία πως η ποιότητα ζωής είναι θέμα επιλογών.
Multimedia
GALLERY
Under Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Διαβάστε τα
ΝΕΑ ΜΑΣ
Under Text Shape Brown, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις για μια ισορροπημένη διατροφή, που χαρίζει ποιότητα και απόλαυση στην καθημερινότητά μας, αλλά και φροντίδα στο σώμα και το πνεύμα μας.
Για τους
Before Text Shape White, Ιωάννης ΧατζηαβραμίδηςΕπαγγελματίεςAfter Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Under Text Shape White, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης
Διαθέτουμε μία μεγάλη ποικιλία καινοτόμων προϊόντων, για να καλύψουμε τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία. Οι αγνότεροι ξηροί καρποί, τα γλυκίσματα και οι ποιοτικές πρώτες ύλες στη βάση κάθε απολαυστικής δημιουργίας, αποτελούν τις βασικότερες προτάσεις μας για την χονδρική πώληση των προϊόντων μας στις κατηγορίες Ho.Re.Ca., Ξενοδοχεία, Mini Market, Ζαχαροπλαστεία, Χώροι Εστίασης, Αρτοποιεία, Καταστήματα Βιολογικών Προϊόντων, Σχολές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής, αλλά και για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα που έχει ανάγκη τα δικά μας προϊόντα. Γι’ αυτό και βρισκόμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τους επαγγελματίες των αντίστοιχων χώρων, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ξεχωριστές ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε πελάτη και συνεργάτη μας.