Χριστουγεννιάτικο Κοτόπουλο με Μπαχαρικά
ΥΛΙΚΑ
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο ( περίπου 1.5 κιλό )
- 2 πορτοκάλια ( χυμός και ξύσμα )
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
- 4-5 κλαδάκια θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προετοιμασία Μαρινάδας: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το μέλι, το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τους αστεροειδείς γλυκάνισους. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Μαρινάρισμα Κοτόπουλου: Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ ή σακούλα μαρινάδας και ρίξτε τη μαρινάδα επάνω του. Καλύψτε το καλά και αφήστε το, στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για καλύτερο αποτέλεσμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ρίξτε την μαρινάδα από πάνω. Προσθέστε τα κλαδάκια θυμαριού γύρω από το κοτόπουλο.
Ψήσιμο στον φούρνο: Ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να είναι καλά ψημένο και να έχει χρυσαφένιο χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνετε το κοτόπουλο με τους χυμούς του ταψιού κάθε 20-30 λεπτά.
Σερβίρισμα: Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με συνοδευτικά της επιλογής σας, όπως ψητές πατάτες ή λαχανικά.
Καλή απόλαυση και καλές γιορτές!