Νέα

Χοιρινό φούρνου με δαμάσκηνα και βερίκοκα

ACH2082, Ιωάννης Χατζηαβραμίδης

Η Κυριακή είναι η πιο ξεχωριστή μέρα της εβδομάδας ! Γι’ αυτό της αξίζουν, οι πιο ιδιαίτερες σπιτικές συνταγές μαγειρικής αλλά και η καλύτερη μας διάθεση. Ένα γευστικό χοιρινό φούρνου, παρέα με ζουμερά βερίκοκα και γλυκόξινα δαμάσκηνα, θα είναι η απόλυτη επιλογή, για να απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι σας !

ΥΛΙΚΑ :

1 Ρολό χοιρινό 2 κιλών

1 κούπα κονιάκ

1 κούπα πορτοκάλι χυμό

2 κούπες νερό

200 γρ ξερά βερίκοκα

200 γρ ξερά δαμάσκηνα απύρηνα

2 κουταλιές κορν φλάουρ

Λίγο δενδρολίβανο

Λίγο θυμάρι

Λίγο βεγκέτα

Λίγο σκόνη σκόρδο

Πιπέρι και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί, έπειτα προσθέτουμε τον χυμό, το νερό και όλα τα μυρωδικά μας.

Αφαιρούμε το κρέας και το τοποθετούμε σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί και σκεπασμένο το ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνοντας τα απύρηνα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και βράζοντας τα, για περίπου 5 λεπτά.

Όταν μαλακώσουν τα αποξηραμένα φρούτα, τα αφαιρούμε και τα στολίζουμε γύρω από το ρολό, το οποίο και έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες. Διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στο ζουμί, ανακατεύοντας το, μέχρι να δέσει. Περιχύνουμε την σάλτσα επάνω στο κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *